Dag 15

Idag är det 15 dagen som rökfri...känns kanon :)

Jag har grym träningsvärk i benen efter cyklingen måndag & tisdag.

Idag är det arbetet som gäller, sen hem och iväg till Jockes skola som har öppethus (får skippa träningen idag) han blir ju jätte besviken annars. Sen ska jag hem och packa, både åt mig själv & barnen.

Mamma & jag åker kl 7 imorgon till Skåne på begravning, sover en natt sen hem med tåget fredagkväll.

Lördag ska jag på 30-års fest. Ska bli superskoj!!!

Nästa helg ska jag & barnen åka till Lidköping...hälsa på en kompis & hennes barn.

Tävling

Detta är ju bara KANON!!!!! Kolla denna tävling :) här



Jag måste vara ärlig och säga att jag är kass på att tävla. Men detta kan man ju inte låta bli :) Fick se denna tävling hos syrran

Sahlgrenska uppdatering



Igår var jag & Jocke på Plastikmottagningen på Sahlgrenska för planering av nästa steg i Jockes rekonstruktion.

Som det ser ut nu så kommer det bli en operation i höst, då dom tar tag i hans näsvinge & läpp (det var Jocke själv som tycker den är lite bullig)

Om några år ska dom spruta in fett i hans kind för uppbygnad. Och senare kan dom fixa med hans öga..men den operationen är jätte stor och Dr Jan Lilja ville att han ska vara stor isf.

Shit pommes frites

Jag kan tala om att jag har varit SUPER duktig idag...för det första är det min 13:e dag som rökfri. Men inte nog med det så började jag cykla till jobbet i motvind dit och i ännu värre motvind hem. Och hem cyklar jag rejält mot klockan...så ser säkert ut som ett pucko


Slutar jobbet kl 17, trampar så fort jag kan I MOTVIND, hemma kl 17:35, ställer in cykeln i cykelförrådet, rusar upp, sminkar av mig och byter kläder. Grabbar min träningsväska, Jonas och rusar ut. Mot bilen....är på Friskis 17:55 haha....redan uppvärmd vill jag lova.

Nu sitter jag här och det värker i benen...*asg* men jag ska INTE ge mig :) Blir cykeln till jobbet imorgon med.

Imorgon ska jag med Jocke till Plastiken på Sahlgrenska, vi får se vad dom säger.

Söndag dag 12

Nu är det 12 dagar sedan jag slutade röka, är stolt över mig själv. I fredags var det skiiiit jobbigt men helgen har gått kanon.

I fredags var jag och hämtade min nya cykel...fy f-n va den är fin, har cyklat långt både igår & idag :)

Igår var vi på MC Dagarna på Säve Depå...en underbar dag, varmt, soligt, massor med hojar, människor & aktiviteter.



Trialuppvisning




Jocke kör fyrhjuling



Jonas kör fyrhjuling

Idag har vi bytt däck, tvätta bilen och bytt trasiga lampor på bilen. Sen cyklade jag & barnen in till stan och tog en fika på Fröken Olsson. Nästa gång har vi bestämt att det blir Haga Caféet :)

Imorgon är det jobb som vanligt. Jobbar bara måndag, tisdag & onsdag. Sen på torsdag ska mamma och jag åka ner på begravning i Skåne.

Snart helg 9 daga rökfri

Japp nu har det gått 9 dagar sedan jag slutade röka...funkar fortfarande.


Idag var Jonas med på jobbet, han var hängig men mår bra nu igen, så det blir skola för hans del imorgon.

Jag & Anette jobbar själva imorgon, syrran e på Lisebergshallen och gör Mando Diao. En kompis kommer till jobbet och tar en fika..:)

I helgen blir det MC Dagarna, tvätt, däckbyte + att jag vill ha min cykel!!!!! Dom har inte ringt än.

Hello

Jag har inte skrivit sedan i söndag I KNOW!!
Känner mig lite ur gängerna, kan vara ciggen?? :) Forfarande rökfri 8 dagar nu.

Ska snart hämta vår bil, har bytt stötdämparna ÄNTLIGEN, kanske man inte får nackskada varje gång man åker på vägbulor nu. Men vad det kostar!!!!

längtar till helgen!! MC dagar & ny cykel :)

Helgen

I fredags var det en vända på stan, för att sen äta en bit mat tillsammans med Anette på en nyfunnen Grekisk Taverna....GÔTT var det :)

I lördagsmorse gick jag och tränade kl 10, åkte hem duschade och väckte Stefan som hade jobbat natt.

Sen gick jag och Stefan iväg till Åbytravet



Vi hade noll koll haha...jag vann iaf 117:- men dom spelade jag bort igen.

Igår så åkte jag & stefan iväg för att köpa cykel till mig. Det blev en sådan här fast svart och med 3 växlar.



Den beställdes och kan hämtas senast fredag. Iom att jag har Metro Kort så fick jag den för 2495:-, den kostar egentligen 4395:-.

Så nu väntar jag bara på att cykelringen ska ringa och säga att den har kommit. Sen ska det cyklas till jobbet i fortsättningen :)

Idag är det en vanlig dag på jobbet, sen ska jag & Jonas träna.

TGIF

Idag har det varit jobb som vanligt.

Lyckades få en tid till Dr Lilja på Sahlgrenska för Joachim 28/4. Det ska göras bedömning av hans hud inför nästa operation.

Efter jobbet gick jag en vända på stan tillsammans med Anette, vi kom på efter ett tag att ingen av oss ville åka hem & äta själva. Så vi hittade en liten liten grekisk restaurang mittemot Fröken Olssons....GUUUUUUUD så gott det var, jag åt köttfärsfylld paprika....

Nu sitter jag och tittar på tv, barnen är hos Peter & åsa...Lilla Emmie fyller 1 nästa vecka, så dom ska ha kalas. Stefan är och jobbar...HO HO!!! Det ekar här, känns både tomt men skönt...haha. Imrogon ska jag vara och träna kl 10, sen hem duscha, väcka Stefan och iväg till travet..

Ha en bra kväll

Jockes operationer

Jocke är född med ansiktsspalt...vilket gör att han har än så länge opererats 5 ggr. Sista gången vi låg inne var i mars förra året, för att plocka ut en expander man hade opererat in för att töja ut skinnet.

Så här såg han ut för lite mer än ett år sedan, med expander i februari 2008



Här är han på sjukhuset samma dag dom plockade bort den i mars 2008



Han e en tapper kille :)

Idag ringde jag operationskoordinatorn för att kolla vad nästa steg är, då skulle han blivit kallad redan i januari men det har dom missat...*suck* så här har det varit i stort sett inför varje ingrepp. O sen när jag ringer så händer det saker inom 1 månad...o då vill jag påpeka att jag inte är otrevlig mot dom på nått sätt :)

Idag är 3:e dagen som rökfri...idag går det MYCKET bättre.....GÔTT!!!!!

Ska på utvecklingssamtal idag med Jonas, sen hämta Jockisen från Ö-bo.

I helgen funderar vi på Olympiatravet :)

Ska på begravning på Valborg, mammas faster dog i tisdags, en underbar gammal tant som hade varit sjuk ett tag nu. Vet att hon inte ville ligga så som hon gjorde, DU har det nog kanonbra nu....KRAM FASTER KARIN!!

Nästa helg är det MC dagarna på Säve Depån, det verkar spännade. www.mcdagar.se

Ha en bra dag

Dag 2 helt rökfri

Idag har det varit jobbigare..men det har ändå gått ok.

Jag sover dåligt och drömmer konstigt, men det är tydligen inte ovanligt.

Idag har varit en vanlig dag på jobbet, men dryyyyg!!! Efter åkte jag & Jonas och tränade. Nu klarar jag faktiskt HELA passet haha UTAN paus...känns grymt :)

Imorgon är det jobb, sen utvecklingssamtal med Jonas & sen hämta Jocke på Ö-bo, hem och packa barnens kläder för dom åker till Peter & Åsa i helgen.

Hoppas att ni får en bra kväll

Rökfri



Igår kl 21 tog jag sista ciggen. Den sista som låg i paketet krossade jag & slängde. Det har gått över förväntan, lite jobbigt men inte alls som dom andra gångerna. Men då hade jag ju inte Champix :) eller Liferewards (Pfeizers stödprogram).

Nu ska jag unna mig lite ansiktsvård, har en ny invånare på min haka...han pratar finska...*USCH*

Imorgon blir det en dag på kontoret, sen träna..kramisar

Påsken

Helgen har varit helt underbar :)

Vi och barnen har verkligen umgåtts :)

I torsdags så slutade jag 12, vi åkte direkt och handlade inför helgen, sen kl 18 skulle Jocke hämtas på sitt läger. Dom hade haft det kanonbra!

I fredags så storstädade vi här allihopa, efter det gick jag & Jonas på en promenad...eller jag gick och han åkte rollernlades. Stefans syrra skulle komma men det gjorde dom inte, deras Klara 5 hade fått maginfluensa.
på kvällen blev det Slottsstek med sås, potatis, gele och gröna bönor.

I lördags så åkte vi in till stan allhopa. Vi skulle ha tag på en D-Link sticka så vi fick igång Jockes dator. Det gick jätte bra. Vi var också och besökte Greenpeace skepp Rainbow Warrior, dom hade guidade turer ombord. Superspännande!!! Man blir lite sugen haha. Hade helstekt fläskfilé, klyftpotatis, trattkantarellsås och ugnsbakade rotsaker till middag.







Igår packade vi picknick och fiskeutrustning och åkte ut till Stora Amundön. Fiskade, fikade och gick HELA rundan runt. Vi hade en jätte mysig dag. Jag, Stefan & Jonas hade aldrig varit där ute. Det var fantastiskt, stränder, stigar, berg, skog, broar, hav en helt underbart vacker natur.










Just nu har Jocke & Stefan gått ut för att köra med sina radiostyrda bilar. Jag och Jonas är kvar hemma. Vi äter tidig middag idag, sen ska jag och Jonas iväg och träna. Träna bort alla onyttigheter sedan påsken :)

Imorgon är det slutrökt...FÖR ALLTID!!!

Glad Påsk



Det är 8:e dagen på Champix och idag ökar jag dosen till 1 mg morgon & kväll. På tisdag är det meningen att det ska vara slut rökt :)

Idag kommer Jonas hem från Oslo, Joachim ska hämtas på Ö-bo efter övernattning och sen blir det hem.
Imorgon ska det tvättas & städas, Stefan ska iväg med sin syrra, man & barn på Universeum. Lördag ska vi ha Rasmus & Klara på dagen så Susanne & Piffe kan göra sitt, för att sedan komma hem till oss på kvällen.
Tänkte en sväng i Slottskogen kanske, med alla barnen. Det ska ju var abra väder :)

Hoppas att ni får en underbar påsk

6:e dagen med Champix

Jag mår ganska bra. Inget illamående, det är bara att magen mullrar hela tiden haha.

Denna veckan är vi 2 istället för 3 på jobbet. En kollega har semester och det gjorde att jag hade grymt mycket samtal igår. Ovanpå att en är ledig så är syrran dålig..STACKARN!! Så hon var helt utslagen här på jobbet igår, men hon mår lite bättre idag verkar det som iaf.

Efter jobet igår var jag och tränade, tog emot innan jag kom dit men var skönt efteråt. Jobbigt var övningarna när man ligger på magen...WONDER WHY??!! Haha

Pappa var och hämtade Jonas vid 13 tiden igår och dom åkte till Oslo. Imorgon åker Joachim på läger en natt..så skönt för dom att dom får lite påsklov :) Detta är vad dom ska ägna sig åt



4:e dagen

Det har gått 4 dagar sedan jag börjad med Champix. Det värsta illamåendet är faktiskt borta...GÔTT!! Det är hemskt att gå runt och må illa hela tiden. De första 3 dagarna har jag tagit 0,5 mg på morgonen, idag ska jag ta 0,5 mg både morgon o kväll, ända fram till onsdag när jag börjar ta 1 mg morgon o kväll.

Jag kan märka att det går längre tid mellan ciggen och att den där känslan, den man får när man tar första blosset börjar försvinna. BRA!! Nu är det ju så att när man börjar med Champix så ska man sätta ett slutdatum 8 - 14 dagar efter start. Man ska alltså INTE sluta under första veckan.

Igår snurrade vi runt på IKEA och Mediamarkt..sen kom vi hem och då stratade irritationen.
Det har flyttat in nya under oss. 2 killar och 1 tjej. Vi kan väl säga att när klockan var 23 och dom drog igång technon så trodde jag Stefan skulle explodera. Så slutade dom spela techno och satte igång allsången, INGEN sjönsång utan skrål, den som skrek högst vann. Sen apploderades & visslades det fram till 1 ca. Kl 2 somnade jag i ren utmattning, och Stefan kl 3, då det var tyst. Då lät det som dom började städa och möblera om....MEN HALLÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!!
Kl 10 imorse var dom igång igen, smälde i dörrar och flyttade möbler. SUCK!!! Inte nog med att vi har grannar ovanför som inte tar hänsyn, nu börjar dom under också.

Nu är vi hemma från söndagsmiddag hos mamma...så gott..TACK mamma.
Jag har packat åt Jonas som skall åka till Oslo imorgon med morfar och nu ska här slappas



Min underbara mamma & Jonas




Måste bara visa Jonas frukost på morgonen :) MÄRK den fiiiina muggen haha



Utsikt från mammas fönster

Dag 2



Jag mår illa hela tiden...inte så att jag inte klarar av det men, det vänder runt i magen hela tiden. Men va f-n, man har ju varit gravid, inte en utan 2 ggr...så detta ska funka...haha...kunde inte ens dricka kaffe igår kväll.

Jag SKA klara detta!!!

Jag har gått med i lifereward.se, det är ett stödprogram för sådana som slutar röka med Champix. Här går vi in för det :)

I helgen så ska vi en vända till IKEA (köpa rullgardin till Jocke), Stefan vill till Mediamarkt, söndag ska vi till mamma på söndagsmiddag. Jonas är hos Peter & Åsa i helgen så vi har bara Jocke hemma.

På måndag börjar påsklovet...Jonas ska åka till oslo med morfar, Jocke var ju iväg till Spanien med honom på sportlovet. Så nu är det Jonas tur...han tycker det ska bli jätte mysigt att få morfar för sig själv :)
På onsdag åker Jocke på övernattning på Ö-bo, dom ska på BMX & Studsmattläger på Camp Active. Det ser han fram emot. Sen i påsk så kommer Stefans syster, man & barn, dom ska bo på hotell 2 nätter, gå på Universeum och så.

Ha en underbar helg

Champix

Nu är dom här!! Mina Chapix tabletter är hämtade :)

Imorgon börjar jag...är verkligen motiverad. Vill verkligen sluta röka, det finns inget som är positivt med att röka.

Har bokat av mig på passet idag på gymet...har haft smärta från revben till skulderblad...känns som något sitter fast. Får åka hem o ta det lugnt..och ta ett pass på fredag eller i helgen istället.

Ikväll ska sambon på D.A.D, han gjorde sitt sista pass på jobbet inatt på 13 dagar...Gôtt!!! för honom :)